Vegán
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 ek étolaj
- 400 g tofu
- 3 szál újhagyma
- 6 ek szójaszósz
- őrölt bors
- 2 tk chiliszósz
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 ek étolaj
- 400 g tofu
- 3 szál újhagyma
- 6 ek szójaszósz
- őrölt bors
- 2 tk chiliszósz
A tofu stir fry elkészítéséhez a répát megtisztítjuk és közepes, kb. 3-4 centis kockákra vágjuk. Egy wok serpenyőben olajat hevítünk, és magas hőfokon elkezdjük lepirítani a répát. Felkockázzuk a tofut is, hozzádobjuk a répához és tovább pirítjuk. Nem kell finomkodni, nyugodtan kapassuk kicsit oda, hogy szép aranybarna legyen, elvégre ezért stir fry. 😀
Az újhagymákat felkarikázzuk, és az egyiket félretesszük a tálaláshoz. A többit hozzáadjuk a répás-tofus alaphoz és tovább pirítjuk.
A szójaszószt kikeverjük egy kevés borssal és a chiliszósszal, majd mehet a wokba. Először magas lángon pirítjuk, majd alacsonyra vesszük a hőt és hagyjuk kicsit redukálódni (kb. 5 perc), hogy egy viszonylag sűrűbb szószt kapjuk, ami szépen befedi a stir fry alapanyagait.
A kész ragut a félretett újhagymával megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!