Hirdetés

A kedvenc epres pitéd: rebarbarás morzsapite

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

4 szál rebarbara
1 marék eper
2 ek barna cukor
2 ek méz

A tésztához:

250 g hideg vaj
140 g porcukor
400 g liszt
60 g apró szemű zabpehely + 1 ek a tetejére
6 g sütőpor
1 tojás
2 ek tej

A krémhez:

200 g mascarpone
100 ml habbá vert tejszín
fél vaníliarúd
1 ek porcukor
Hirdetés

A kedvenc epres pitéd: rebarbarás morzsapite

Pitereceptekkel Dunát lehetne rekeszteni, de szerintünk ez így van jól. Nálunk mindig piteszezon van és mivel most az eperszezon is dübörög, ezért nyilván jött az ötlet, hogy egyesítsük a kettőt. :D Ja és ebbe az epres morzsapitébe ráadásként még egy kis rebarbara is került!
Hirdetés

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

4 szál rebarbara
1 marék eper
2 ek barna cukor
2 ek méz

A tésztához:

250 g hideg vaj
140 g porcukor
400 g liszt
60 g apró szemű zabpehely + 1 ek a tetejére
6 g sütőpor
1 tojás
2 ek tej

A krémhez:

200 g mascarpone
100 ml habbá vert tejszín
fél vaníliarúd
1 ek porcukor

A pitéhez a rebarbarát kisebb darabokra vágjuk és a cukor és méz keverékén egy serpenyőben kb. 5 percig kevergetjük. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle, amit becsomagolva 30 percre hűtőbe rakunk.

A hűtőből kivéve egy 28×18-as sütőpapírral bélelt serpenyőbe reszeljük a tészta ⅔-át, elegyengetjük a tepsi alján, rászórjuk a rebarbarát és a friss, negyedelt epret, majd ráreszeljük a maradék tésztát a tetejére. Szórunk rá kevés zabpelyhet és kristálycukrot és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaníliarúd kikapart magjával és ezzel tálaljuk a kockákra vágott pitét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?