Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez:
- 4 szál rebarbara
- 1 marék eper
- 2 ek barna cukor
- 2 ek méz
A tésztához:
- 250 g hideg vaj
- 140 g porcukor
- 400 g liszt
- 60 g apró szemű zabpehely
- 6 g sütőpor
- 1 db tojás
- 2 ek tej
A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 100 ml habbá vert tejszín
- ½ db vaníliarúd
- 1 ek porcukor
A tetejére
- 1 ek apró szemű zabpehely
A kedvenc epres pitéd: rebarbarás morzsapite
Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez:
- 4 szál rebarbara
- 1 marék eper
- 2 ek barna cukor
- 2 ek méz
A tésztához:
- 250 g hideg vaj
- 140 g porcukor
- 400 g liszt
- 60 g apró szemű zabpehely
- 6 g sütőpor
- 1 db tojás
- 2 ek tej
A krémhez:
- 200 g mascarpone
- 100 ml habbá vert tejszín
- ½ db vaníliarúd
- 1 ek porcukor
A tetejére
- 1 ek apró szemű zabpehely
A pitéhez a rebarbarát kisebb darabokra vágjuk és a cukor és méz keverékén egy serpenyőben kb. 5 percig kevergetjük. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle, amit becsomagolva 30 percre hűtőbe rakunk.
A hűtőből kivéve egy 28×18-as sütőpapírral bélelt serpenyőbe reszeljük a tészta ⅔-át, elegyengetjük a tepsi alján, rászórjuk a rebarbarát és a friss, negyedelt epret, majd ráreszeljük a maradék tésztát a tetejére. Szórunk rá kevés zabpelyhet és kristálycukrot és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaníliarúd kikapart magjával és ezzel tálaljuk a kockákra vágott pitét.