Hirdetés

A legmegúszósabb szilvás süti

Hozzávalók

1
db mélyebb, kb. 26 cm-es ovális sütőtálhoz
+

Az alsó réteghez

300 g szilva
3 ek cukor
50 g vaj

A tésztához

200 g cukor
125 g vaj
3 db tojás
30 ml tej
160 g liszt
10 g bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legmegúszósabb szilvás süti

Igazi megúszós süti, egy nagy adag gyümölccsel. Nyár végére és őszre szerintem az egyik legtökéletesebb süti. Simán helyettesíthetitek a szilvát nagyjából bármilyen más gyümölccsel. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
db mélyebb, kb. 26 cm-es ovális sütőtálhoz
+

Az alsó réteghez

300 g szilva
3 ek cukor
50 g vaj

A tésztához

200 g cukor
125 g vaj
3 db tojás
30 ml tej
160 g liszt
10 g bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk, majd  a cukorral és vajjal együtt egy serpenyőbe dobjuk, és 6-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. Ha kész, egy sütőtál aljába öntjük a gyümölcsöket. 

A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, újra átkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. A tésztát a szilvaragura simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük (ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le a sütés második felében egy alufóliával). Porcukorral megszórva akár még melegen is tálalhatjuk.

A legmegúszósabb szilvás süti tálalása

Ha tetszett a szilvás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások