Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 300 g szilva
- 3 ek cukor
- 50 g vaj
A tésztához
- 200 g cukor
- 125 g vaj
- 3 db tojás
- 30 ml tej
- 160 g liszt
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 csipet só
A legmegúszósabb szilvás süti
Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 300 g szilva
- 3 ek cukor
- 50 g vaj
A tésztához
- 200 g cukor
- 125 g vaj
- 3 db tojás
- 30 ml tej
- 160 g liszt
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 1 csipet só
A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk, majd a cukorral és vajjal együtt egy serpenyőbe dobjuk, és 6-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. Ha kész, egy sütőtál aljába öntjük a gyümölcsöket.
A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, újra átkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. A tésztát a szilvaragura simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük (ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le a sütés második felében egy alufóliával). Porcukorral megszórva akár még melegen is tálalhatjuk.
Ha tetszett a szilvás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!