Hirdetés
Karácsonyi menü

A 3 legjobb házi fagyi

Hozzávalók

Epres banános joghurtfagyi

½ kg fagyasztott eper
6 db fagyasztott banán
2 ½ dl lecsepegtetett joghurt
1 ek porcukor

Krémes csokoládéfagylalt

2 db tubus cukrozott sűrített tej (4 dl)
2 dl tej
2 dl tejszín
17 dkg 65% kakaótartalmú csokoládé
25 g cukrozatlan kakaó
1 csipet só
4 tk kukoricakeményítő
2 ek hideg víz

Klasszikus stracciatella

2 ½ dl tej
15 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csipet só
1 db vaníliarúd
6 db tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
15 dkg 65% kakaótartalmú csokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A 3 legjobb házi fagyi

Otthon fagyit készíteni őrültség? Egyáltalán nem az és ezt most egyből három receptben be is bizonytjuk: a legyegszerűbb pár perces fagyitől a háztartási fagyigépben fagyasztott tökéletes sztracsiig mindenre tudunk receptet és meg is osztjuk veletek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Epres banános joghurtfagyi

½ kg fagyasztott eper
6 db fagyasztott banán
2 ½ dl lecsepegtetett joghurt
1 ek porcukor

Krémes csokoládéfagylalt

2 db tubus cukrozott sűrített tej (4 dl)
2 dl tej
2 dl tejszín
17 dkg 65% kakaótartalmú csokoládé
25 g cukrozatlan kakaó
1 csipet só
4 tk kukoricakeményítő
2 ek hideg víz

Klasszikus stracciatella

2 ½ dl tej
15 dkg cukor
5 dl tejszín
1 csipet só
1 db vaníliarúd
6 db tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
15 dkg 65% kakaótartalmú csokoládé
Bevásárlólistához adom

Epres banános joghurtfagyi

Ehhez a fagyihoz egy jó teljesítményű turmixgépre lesz szükség, ami képes megbírkózni a fagyaztott gyümölcsökkel.

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és 6-8 perc alatt krémesre turmixoljuk. Frissen fogyasztva a legjobb. Ha mélyhűtőbe tesszük, fogyasztás előtt hagyjuk 5-10 percig felengedni.

Krémes csokoládéfagylalt

A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes lábosban, közepes láng felett felforraljuk. Lehűzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra tört csokoládét és a kakaóport és addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó pedig feloldódik. Hozzákeverjük a sót. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a csokoládés masszához keverjük. Visszatesszük a tűzre és közepes láng felett 5 percig főzzük, amíg kisség besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, hagyjuk a fagyit kihűlni, majd mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.

Klasszikus stracciatella

A tejet, a cukrot és 2,5 dl tejszínt és a sót közepes lábosban felmelegítünk. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait és beletesszük a rudat is. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük.

A tojássárgájákat egy közepes tálban kissé felverjük, majd folyamatos kevergetés közben ráöntjük a meleg vaníliás keveréket (a vaníliarudat kidobjuk). Az egészet visszaöntjük a lábosba és mérsékelt láng felett, folyamatosn kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és bovonja a kanál hátoldalát.

A maradék tejszínre szűrjük a vaníliakrémet és a tálat hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg lehűl. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük a masszát.

A csokoládét közepes tálba tesszük. A tálat egy vízzel félig teli lábos fölé tesszük, ügyelve, hogy a víz ne érjen a tál aljához. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Miközben a fagylaltgép keveri a masszát, vékony sügárban belecsorgatjuk a forró csokoládét, ami így azonnal megszilárdul és apró darabokra törik. Amikor a fagylalt megfelelő állagúra fagyott, légmentesen zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük vagy azonnal fogyasztjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások