Hozzávalók
- 8 db tojás
- 4 db citrom héja
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 30 dkg cukor
- 2 ½ dl habtejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- ½ tk só
A mennyei citrom mousse
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 4 db citrom héja
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 30 dkg cukor
- 2 ½ dl habtejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- ½ tk só
Egy lábasba összekeverjük a 4 egész tojást, a 4 tojássárgáját, a citromhéjat, citromlét, 25 dkg cukrot és a sót. Állandó kevergetés mellett, alacsony lángon, kb. 15 perc alatt puding sűrűségűre főzzük. Ezután leszűrjük és hűtőben pihentetjük. A visszamaradt 4 tojásfehérjét elkezdjük habbá verni úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá, az összesen 5 dkg cukrot. A kemény habhoz több részletben belekeverjük a kihűlt citromkrémet. A tejszínhabot és a vanílilakivonatot felverjük és a citromos habbal összeforgatjuk. Az elkészült citrom mousset poharakba kiszedjük, a tetejét citromhéjjal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.