Hozzávalók
A krémhez
- 180 g fehér csoki
- 225 g mascarpone
- 180 g krémsajt
- 180 ml habtejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- 13 g porzselatin
- 2 ek víz
A kekszréteghez
- 215 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
Az áfonyás réteghez
- 100 g áfonya
- 2 tk porcukor
- ½ db lime leve és héja
A díszítéshez
- 2 - 3 ek aprított pisztácia
Áfonyás mini cheesecake
Hozzávalók
A krémhez
- 180 g fehér csoki
- 225 g mascarpone
- 180 g krémsajt
- 180 ml habtejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- 13 g porzselatin
- 2 ek víz
A kekszréteghez
- 215 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
Az áfonyás réteghez
- 100 g áfonya
- 2 tk porcukor
- ½ db lime leve és héja
A díszítéshez
- 2 - 3 ek aprított pisztácia
A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A muffinsütő formákba muffinpapírt rakunk és egyenlően elosztjuk benne a vajas kekszet. Lenyomkodjuk, és a fagyasztóba tesszük 15 percre.
Az áfonyát egy gyorsforralóban pár perc alatt összerottyantjuk a többi hozzávalóval. Leturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk, majd félrerakjuk.
A krémhez felolvasztjuk a fehér csokit, majd a mascarponét egy nagy tálban kicsit kihabosítjuk. Belerakjuk a többi hozzávalóit (a víz és a zselatin kivételével), és 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel. 2 percet hagyjuk állni, majd felmelegítjük és a krémhez adjuk.
A fagyasztóból kivesszük a kekszalapot, 2 púpozott evőkanálnyit teszünk rá a krémből, kicsit elegyengetjük. Pár csepp áfonyapürét rakunk rá, egy fogpiszkálóval belekarcolunk, megszórjuk egy kevés pisztáciával. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, vagy a fagyasztóba 1-re.
Ha tetszett az Áfonyás mini cheesecake receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!