A kanalas fánk elkészítéséhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a porcukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd az egészet a tojásos masszába keverjük.
Bő, kb. 160 fokos olajba evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, és 2-3 adagban kisütjük a fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Az egyik legegyszerűbb fánkrecept, amit nem kell se keleszteni, se pihentetni, csak összekevered, kisütöd, és már kész is van!
Hozzávalók
4 adagra
1 db
alma
100 ml
tej
80 g
olvasztott vaj
3 db
tojás
1 ek
porcukor
190 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
só
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
A kanalas fánk elkészítéséhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a porcukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd az egészet a tojásos masszába keverjük.
Bő, kb. 160 fokos olajba evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, és 2-3 adagban kisütjük a fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a Kanalas almás fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!