Hirdetés

Isteni finom joghurtfánk

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
20
darabhoz
2 db tojás
170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
60 g cukor
210 g liszt
1 csomag sütőpor
1 tk rum
1 ek mazsola
1 citrom reszelt héja
bő olaj a sütéshez
Hirdetés

Isteni finom joghurtfánk

Bárcsak egész évben farsang lenne, hogy megállás nélkül süthessünk ilyen finomságokat! Még szerencse, hogy a farsangi időszak azért elég hosszú, hiszen vízkereszt napján (jan. 6.) már megkezdődött, de az még nagyobb szerencse, hogy igazából nincs is szükségünk semmilyen alkalomra, hiszen bármikor összedobhatunk néhány frankó joghurtfánkot! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók kb.
20
darabhoz
2 db tojás
170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
60 g cukor
210 g liszt
1 csomag sütőpor
1 tk rum
1 ek mazsola
1 citrom reszelt héja
bő olaj a sütéshez
Fotó: Szilágyi Nóri

A tojást csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesleges olajat és papírtörlőre szedjük őket. Megszórjuk porcukorral, és lekvárral vagy anélkül tálaljuk, majd megeszünk minimum 3 darabot. 😛

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?