Hirdetés

Isteni finom joghurtfánk

Hozzávalók

körülbelül
20
darabhoz
+
2 db tojás
170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
60 g cukor
210 g liszt
1 csomag sütőpor
1 tk rum
1 ek mazsola
1 db citrom reszelt héja
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Isteni finom joghurtfánk

Bárcsak egész évben farsang lenne, hogy megállás nélkül süthessünk ilyen finomságokat! Még szerencse, hogy a farsangi időszak azért elég hosszú, hiszen vízkereszt napján (január 6.) már megkezdődött, de az még nagyobb szerencse, hogy igazából nincs is szükségünk semmilyen alkalomra, hiszen bármikor összedobhatunk néhány frankó joghurtos fánkot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
20
darabhoz
+
2 db tojás
170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
60 g cukor
210 g liszt
1 csomag sütőpor
1 tk rum
1 ek mazsola
1 db citrom reszelt héja
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Akár a gyerekek iskolai farsangjára készülsz, akár egy nagy házibulit készülsz csapni, ezzel az édességgel mindenképpen tarolni fogsz! A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fogják. Mit kell ehhez tenned? Olvass tovább a legjobb fánk receptért!
Joghurtos fánk elkészítve

Hogyan készül a joghurtos fánk?

A tojást és a fánk egyéb hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. Először a nedves hozzávalókat rakjuk a tálba, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a lisztet, így tuti csomómentesre keverhetjük.

Egy mélyebb lábosban felhevítjük az olajat és nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesleges olajat és papírtörlőre szedjük őket. Megszórjuk porcukorral és lekvárral, vagy anélkül tálaljuk, majd megeszünk minimum 3 darabot. Ilyen egyszerű! 

Érdemes bő olajban sütni, a fánkokat, a tökéletes végeredmény végett. Ha nincs otthon olaj, akár zsírban is kisüthetőek.

Joghurtos fánk tálalása

Farsangi finomságok

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások