Hozzávalók
- 2 db tojás
- 170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
- 60 g cukor
- 210 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk rum
- 1 ek mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 170 g meggyes joghurt (vagy bármilyen más ízesítésű)
- 60 g cukor
- 210 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk rum
- 1 ek mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- bő olaj a sütéshez
Akár a gyerekek iskolai farsangjára készülsz, akár egy nagy házibulit készülsz csapni, ezzel az édességgel mindenképpen tarolni fogsz! A gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fogják. Mit kell ehhez tenned? Olvass tovább a legjobb joghurtfánk receptért!
Hogyan készül a joghurtos fánk?
A tojást és a fánk egyéb hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. Először a nedves hozzávalókat rakjuk a tálba, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a lisztet, így tuti csomómentesre keverhetjük.
Egy mélyebb lábosban felhevítjük az olajat és nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesleges olajat és papírtörlőre szedjük őket. Megszórjuk porcukorral és lekvárral, vagy anélkül tálaljuk, majd megeszünk minimum 3 darabot. Ilyen egyszerű!
Érdemes bő olajban sütni, a fánkokat, a tökéletes végeredmény végett. Ha nincs otthon olaj, akár zsírban is kisüthetőek.
Ha tetszett a joghurtfánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!