Hozzávalók
A fánkok tésztájához
- 3 db érett banán
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g vaníliás cukor
- 8 g sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 80 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
A mázhoz
- 70 g vaj
- 1 mk vaníliaaroma
- 3 ek tej
- 1 ek kakaópor
- 150 g porcukor
Hozzávalók
A fánkok tésztájához
- 3 db érett banán
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 20 g vaníliás cukor
- 8 g sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 80 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
A mázhoz
- 70 g vaj
- 1 mk vaníliaaroma
- 3 ek tej
- 1 ek kakaópor
- 150 g porcukor
A sütőben sült fánkokhoz meghámozzuk az érett banánokat, majd egy aprítóba rakjuk, és pépesre zúzzuk, vagy egy villával alaposan szétnyomkodjuk. A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a nedves anyagokat és a banánpürét, majd az egészet alaposan összekeverjük egy habverővel vagy robotgéppel.
A fánksütő formát vékonyan kikenjük olajjal, és eloszlatjuk benne a banános fánktésztát. Elsimítjuk a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és készre sütjük a fánkokat. Ehhez nagyjából 25-30 percre van szükség. Ezután kivesszük őket a sütőből, majd ha langyosra hűltek, kiborítjuk a formából, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A mázhoz megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tejet, a kakaóport és a porcukrot. Alaposan összekeverjük egy habverővel, 10 percet hagyjuk hűlni, majd átkeverjük, és belemártjuk a kihűlt fánkok felső részét. Mikor megdermedt rajtuk a máz, már fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a sütőben sült banános fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!