A puding hozzávalóit egy edénybe rakjuk, csomómentesre keverjük és közepes lángon, kb. 4-5 perc alatt puding állagúra sűrítjük. A pudingot poharakba rétegezzük az amaretti kekszekkel, esetleg megszórjuk a tetejüket egy kevés kakaóporral, és még langyosan, vagy teljesen kihűlve fogyasztjuk.
A puding egy elég jó dolog, és ráadásul cirka 20 perc alatt el is készül, úgyhogy abszolút megúszós édesség. Az amarettólikőrt persze kicserélhetitek más likőrre (pl. narancs), de akár ki is hagyhatjátok, úgy is nagyon finom lesz ez a desszert!
Hozzávalók
2 főre
A pudinghoz
50 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
20 ml
amarettólikőr
550 ml
tej
20 g
kakaópor
35 g
étkezési keményítő
A rétegezéshez
14 db
amaretti keksz
(kb.)
A puding hozzávalóit egy edénybe rakjuk, csomómentesre keverjük és közepes lángon, kb. 4-5 perc alatt puding állagúra sűrítjük. A pudingot poharakba rétegezzük az amaretti kekszekkel, esetleg megszórjuk a tetejüket egy kevés kakaóporral, és még langyosan, vagy teljesen kihűlve fogyasztjuk.
Ha tetszett az Amarettós-kakaós puding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!