Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 300 - 350 g sült sütőtök
- 1 tk fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 500 ml mandulatej
- 100 g chiamag
- 4 ek méz
- ½ db narancs héja
- 4 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
- 300 - 350 g sült sütőtök
- 1 tk fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 500 ml mandulatej
- 100 g chiamag
- 4 ek méz
- ½ db narancs héja
- 4 ek szeletelt mandula
A sütőtököt a fűszerekkel egy aprítógépben lepürésítjük. A chiamagot felforraljuk a mandulatejjel, majd alacsony lángon kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a mézet, és elzárjuk. Ezután mehet bele a sütőtökpüré és a narancshéj is.
A mandulát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Kis üvegpoharakba szedjük a pudingot, és mandulával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett az sütőtökös chiapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!