Hozzávalók
- 1 l tej
- 250 g amaretti keksz
- 2 ek kakaópor
- 2 ek instant kávé
- 6 db tojás
- 120 g porcukor
- 6 ek cukor
- 50 ml víz
Hozzávalók
- 1 l tej
- 250 g amaretti keksz
- 2 ek kakaópor
- 2 ek instant kávé
- 6 db tojás
- 120 g porcukor
- 6 ek cukor
- 50 ml víz
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és összetörjük benne a kekszet. Belekeverjük a kakaót és a kávét, és hagyjuk 10 percet hűlni. A tojást kihabosítjuk a porcukorral, ezután belekeverjük a kekszes keveréket. A cukorból a vízzel karamellt készítünk, és a sütőforma aljára öntjük, majd mehet rá a tojásos keverék. 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután legalább 2 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt, de a legjobb, ha egy egész éjszakára. Kifordítjuk a formából, és szeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a piemonti csokipuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!