Hirdetés
Bespájzolva

Piemonti csokipuding

Hozzávalók

1
30-40 cm hosszúságú kenyérsütő formához
+
1 l tej
250 g amaretti keksz
2 ek kakaópor
2 ek instant kávé
6 db tojás
120 g porcukor
6 ek cukor
50 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Piemonti csokipuding

Talán a spanyolok flanjához tudnám hasonlítani ezt az édességet, nagyon könnyű, és tényleg puding állagú. Tökéletes kávéhoz vagy egy könnyebb főétel után.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
30-40 cm hosszúságú kenyérsütő formához
+
1 l tej
250 g amaretti keksz
2 ek kakaópor
2 ek instant kávé
6 db tojás
120 g porcukor
6 ek cukor
50 ml víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és összetörjük benne a kekszet. Belekeverjük a kakaót és a kávét, és hagyjuk 10 percet hűlni. A tojást kihabosítjuk a porcukorral, ezután belekeverjük a kekszes keveréket. A cukorból a vízzel karamellt készítünk, és a sütőforma aljára öntjük, majd mehet rá a tojásos keverék. 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután legalább 2 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt, de a legjobb, ha egy egész éjszakára. Kifordítjuk a formából, és szeletelve tálaljuk.

Piemonti csokipuding

Ha tetszett a piemonti csokipuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások