Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Az olaszok sajttortája: torta di ricotta

Hozzávalók

A morzsához

250 g zabkeksz
50 g szeletelt, pirított mandula
75 g vaj

A krémhez

1 tk vaníliakivonat (vagy 1/2 rúd kikapart magjai)
750 g ricotta
190 g barna cukor
375 g mascarpone
190 g darált mandula
3 ek kukoricaliszt
1 csipet só
5 db tojás
1 ek lemon curd

A tetejére

1 - 2 ek szeletelt mandula
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az olaszok sajttortája: torta di ricotta

Az olaszoknak is van ám cheesecake receptjük, de ők nem holmi amerikai krémsajttal készítik, hanem csak is kizárólag eredeti olasz alapanyagokkal: ricottával és mascarponéval. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A morzsához

250 g zabkeksz
50 g szeletelt, pirított mandula
75 g vaj

A krémhez

1 tk vaníliakivonat (vagy 1/2 rúd kikapart magjai)
750 g ricotta
190 g barna cukor
375 g mascarpone
190 g darált mandula
3 ek kukoricaliszt
1 csipet só
5 db tojás
1 ek lemon curd

A tetejére

1 - 2 ek szeletelt mandula
porcukor
Bevásárlólistához adom

A kekszet morzsásra törjük, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk, mozsárban összetörjük és szintén a vajas morzsához keverjük. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk és félretesszük.

img_8197.jpg

A ricottás töltelékhez robotgépbe tesszük a ricottát, a cukrot, a mascarponét, a finomra darált mandulát, a kukoricalisztet, a tojásokat és a citromkrémet és simára keverjük. Adunk hozzá egy kevés vaníliakivonatot vagy 1 vaníliarúd kikapart magját. A tortaformába öntjük és a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Szeletelés előtt teljesen lehűtjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások