Hozzávalók
A morzsához
- 250 g zabkeksz
- 50 g szeletelt, pirított mandula
- 75 g vaj
A krémhez
- 1 tk vaníliakivonat (vagy 1/2 rúd kikapart magjai)
- 750 g ricotta
- 190 g barna cukor
- 375 g mascarpone
- 190 g darált mandula
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 csipet só
- 5 db tojás
- 1 ek lemon curd
A tetejére
- 1 - 2 ek szeletelt mandula
- porcukor
Az olaszok sajttortája: torta di ricotta
Hozzávalók
A morzsához
- 250 g zabkeksz
- 50 g szeletelt, pirított mandula
- 75 g vaj
A krémhez
- 1 tk vaníliakivonat (vagy 1/2 rúd kikapart magjai)
- 750 g ricotta
- 190 g barna cukor
- 375 g mascarpone
- 190 g darált mandula
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 csipet só
- 5 db tojás
- 1 ek lemon curd
A tetejére
- 1 - 2 ek szeletelt mandula
- porcukor
A kekszet morzsásra törjük, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk, mozsárban összetörjük és szintén a vajas morzsához keverjük. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk és félretesszük.
A ricottás töltelékhez robotgépbe tesszük a ricottát, a cukrot, a mascarponét, a finomra darált mandulát, a kukoricalisztet, a tojásokat és a citromkrémet és simára keverjük. Adunk hozzá egy kevés vaníliakivonatot vagy 1 vaníliarúd kikapart magját. A tortaformába öntjük és a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Szeletelés előtt teljesen lehűtjük.