Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Citromkrémes piskótatekercs

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A piskótához

6 db tojásfehérje
120 g cukor
4 db tojássárgája
125 g liszt

A krémhez

2 db tojás
2 db citrom
100 g porcukor
200 g szobahőmérsékletű vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromkrémes piskótatekercs

A piskótatekercs a legegyszerűbb sütik közé tartozik, mégis nekem gyerekkorom óta a ranglista élén áll. Szerintem pont abban rejlik a nagyszerűsége, hogy a lekvártól kezdve, egy bonyolultabb főzött krémig, gyakorlatilag bármivel megtölthető. A nyárhoz pedig szuperül passzol a fanyar citromos íz, úgyhogy a klasszik verzió mellett, ezt se hagyjátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
tekercshez
+

A piskótához

6 db tojásfehérje
120 g cukor
4 db tojássárgája
125 g liszt

A krémhez

2 db tojás
2 db citrom
100 g porcukor
200 g szobahőmérsékletű vaj
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot. A habba belekeverjük egyenként a sárgájákat, majd hozzáforgatjuk a lisztet is. Nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Még melegen, a sütőpapírral együtt, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat porcukrot, a citromok lereszelt héját és kifacsart levét összekeverjük, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vaj felét, majd ha kihűlt a krém, belekeverjük a maradék puha vajat és kihabosítjuk a krémet. Megtöltjük vele a kitekert piskótát, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.

Citromkrémes piskótatekercs

Ha tetszett a citromkrémes piskótatekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások