Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojásfehérje
- 120 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 125 g liszt
A krémhez
- 2 db tojás
- 2 db citrom
- 100 g porcukor
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojásfehérje
- 120 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 125 g liszt
A krémhez
- 2 db tojás
- 2 db citrom
- 100 g porcukor
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot. A habba belekeverjük egyenként a sárgájákat, majd hozzáforgatjuk a lisztet is. Nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Még melegen, a sütőpapírral együtt, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásokat porcukrot, a citromok lereszelt héját és kifacsart levét összekeverjük, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vaj felét, majd ha kihűlt a krém, belekeverjük a maradék puha vajat és kihabosítjuk a krémet. Megtöltjük vele a kitekert piskótát, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a citromkrémes piskótatekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!