Hirdetés
Húsvéti menü

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

Hozzávalók

1
normál méretű kuglófhoz
+

A tésztához

320 g liszt
2 tk sütőpor
2 db citrom reszelt héja
100 g darált mák
1 csipet só
250 g puha vaj
290 g cukor
6 db tojás

A cukormázhoz

5 ek porcukor
1 - 2 tk citromlé
citromhéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

A citrom és a mák már évszázadokkal ezelőtt örök barátságot kötöttek, és milyen jól tették. Ez a kuglóf pont annyira mákos és citromos, hogy egyik íz sem lesz tolakodó. A puha belsejű, omlós, vajas süti az egyik legjobb kísérő lesz a reggeli vagy délutáni kávé mellé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű kuglófhoz
+

A tésztához

320 g liszt
2 tk sütőpor
2 db citrom reszelt héja
100 g darált mák
1 csipet só
250 g puha vaj
290 g cukor
6 db tojás

A cukormázhoz

5 ek porcukor
1 - 2 tk citromlé
citromhéj
Bevásárlólistához adom

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, mákkal és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral. Az egész tojásokat kihabosítjuk, majd a vajas részhez öntjük, végül mehet bele a lisztes mákos keverék is. A masszát enyhén kivajazott és kilisztezett kuglóf formába simítjuk és 175 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

Ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával, úgy sütjük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, és ha már nem tapad rá tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot annyi citromlével kikeverjük, hogy sűrű, folyékony állagú mázat kapjunk. A kuglófot kiborítjuk egy rácsra, leöntjük a cukormázzal, megszórjuk reszelt citromhéjjal, és ha megdermedt a máz, már szeletelhetjük is.

A citromos-mákos kuglóf

Ha tetszett a citromos-mákos kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások