Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 db citrom reszelt héja
- 100 g darált mák
- 1 csipet só
- 250 g puha vaj
- 290 g cukor
- 6 db tojás
A cukormázhoz
- 5 ek porcukor
- 1 - 2 tk citromlé
- citromhéj
Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 db citrom reszelt héja
- 100 g darált mák
- 1 csipet só
- 250 g puha vaj
- 290 g cukor
- 6 db tojás
A cukormázhoz
- 5 ek porcukor
- 1 - 2 tk citromlé
- citromhéj
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, mákkal és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral. Az egész tojásokat kihabosítjuk, majd a vajas részhez öntjük, végül mehet bele a lisztes mákos keverék is. A masszát enyhén kivajazott és kilisztezett kuglóf formába simítjuk és 175 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával, úgy sütjük tovább. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, és ha már nem tapad rá tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot annyi citromlével kikeverjük, hogy sűrű, folyékony állagú mázat kapjunk. A kuglófot kiborítjuk egy rácsra, leöntjük a cukormázzal, megszórjuk reszelt citromhéjjal, és ha megdermedt a máz, már szeletelhetjük is.
Ha tetszett a citromos-mákos kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!