Hirdetés

Cookie, a perfekt amerikai csokis keksz

Hozzávalók

40
darabhoz
+
200 g étcsoki
10 g sütőpor
1 tk étkezési keményítő
1 csipet só
270 g liszt
1 mk instant kávé
150 g barna cukor
120 g cukor
170 g szobahőmérsékletű vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája
Hirdetés

Cookie, a perfekt amerikai csokis keksz

Egy igazán vajas, ropogós, csokidarabos keksznek viszonylag kevesen tudnak ellenállni. Most elkészült a klasszikus verziója ennek a sütinek és másnap a szerkesztőségben, a reggeli kávé mellé el is fogyott az összes. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

40
darabhoz
+
200 g étcsoki
10 g sütőpor
1 tk étkezési keményítő
1 csipet só
270 g liszt
1 mk instant kávé
150 g barna cukor
120 g cukor
170 g szobahőmérsékletű vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája

Az étcsokit kisebb darabokra vágjuk, és összekeverjük a sütőporral, keményítővel, sóval, liszttel és az instant kávéval. A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzákeverjük a tojást, tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (kb. 12-14 perc alatt) aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a cookie receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások