Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 25 g élesztő
- 150 g rétesliszt
- 300 g búzaliszt
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- ½ db citrom reszelt héja
- 60 g olvasztott vaj
- 800 g magozott cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
- 250 ml langyos tej
- 25 g élesztő
- 150 g rétesliszt
- 300 g búzaliszt
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- ½ db citrom reszelt héja
- 60 g olvasztott vaj
- 800 g magozott cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A cseresznyés lepény elkészítéséhez a langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 5 percre félrerakjuk, hogy felfusson. A liszteket összekeverjük a porcukorral, mehet hozzá a tojás, a citromhéj, illetve az élesztős tej, és elkezdjük bedagasztani a tésztát.
Amikor elkezd összeállni, beledolgozzuk a vajat, simára dagasztjuk a tésztát, és meleg, szélmentes helyen, egy konyharuhával letakarva, 40 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk.
A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a tészta tetejére rakosgatjuk. Hagyjuk 20 percig kelni, majd 175 fokos sütőbe tolva, 30-35 perc alatt készre sütjük a sütit, és ha kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
- Előkészítés: 80 perc
- Sütés: 30-35 perc
- Összesen: 110-115 perc
Ha tetszett a cseresznyés lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!