Hirdetés

Cseresznyés lepény

Hozzávalók

1
30x40 cm-es tepsihez
+
250 ml langyos tej
25 g élesztő
150 g rétesliszt
300 g búzaliszt
90 g porcukor
1 db tojás
½ db citrom reszelt héja
60 g olvasztott vaj
800 g magozott cseresznye
3 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cseresznyés lepény

Itt a cseresznyeszezon, úgyhogy dobjatok össze egy ilyen remek, puha lepényt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
30x40 cm-es tepsihez
+
250 ml langyos tej
25 g élesztő
150 g rétesliszt
300 g búzaliszt
90 g porcukor
1 db tojás
½ db citrom reszelt héja
60 g olvasztott vaj
800 g magozott cseresznye
3 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A cseresznyés lepény elkészítéséhez a langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 5 percre félrerakjuk, hogy felfusson. A liszteket összekeverjük a porcukorral, mehet hozzá a tojás, a citromhéj, illetve az élesztős tej, és elkezdjük bedagasztani a tésztát.

Amikor elkezd összeállni, beledolgozzuk a vajat, simára dagasztjuk a tésztát, és meleg, szélmentes helyen, egy konyharuhával letakarva, 40 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 

A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a tészta tetejére rakosgatjuk. Hagyjuk 20 percig kelni, majd 175 fokos sütőbe tolva, 30-35 perc alatt készre sütjük a sütit, és ha kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Cseresznyés lepény
  • Előkészítés: 80 perc
  • Sütés: 30-35 perc
  • Összesen: 110-115 perc

Ha tetszett a cseresznyés lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?