Hirdetés

Csokis rolád

Hozzávalók

1
db kb. 30 cm hosszú roládhoz
+

A piskótához

Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 csomag bourbon vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
60 g holland kakaópor
Hozzávaló kipipálva
20 g liszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
200 g cukor
Hozzávaló kipipálva
300 g szobahőmérsékletű vaj

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
kakaópor
Hozzávaló kipipálva
málnaszemek
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csokis rolád

Néha egy sima, főzött krémes, kakaós piskótatekercs is elég a boldogsághoz. A leíráshoz még annyit fűznék, hozzá, hogy szerintem fele ennyi kakaóporral is szuper lesz a végeredmény, de nálam beleborult a krémbe a kakaóporos doboz. Ámde! A többieknek kifejezetten ízlett, hogy ennyire kakaós, úgyhogy rátok bízom a döntést, mennyit raktok bele. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hirdetés

Hozzávalók

1
db kb. 30 cm hosszú roládhoz
+

A piskótához

Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
400 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 csomag bourbon vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
60 g holland kakaópor
Hozzávaló kipipálva
20 g liszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
200 g cukor
Hozzávaló kipipálva
300 g szobahőmérsékletű vaj

A díszítéshez

Hozzávaló kipipálva
kakaópor
Hozzávaló kipipálva
málnaszemek
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már stabilabb állagú, belekeverjük a cukrot is. Mehetnek bele a tojássárgáják, majd óvatos mozdulatokkal a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, és még melegen feltekerjük a papírral együtt.

A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet, a tojássárgájákat és a cukrot csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon puding állagúra sűrítjük, letakarjuk egy fóliával és hűtőbe rakjuk.

Mikor kihűlt, átkeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajat, és kihabosítjuk vele a krémet. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kb. ¾-ével, újra feltekerjük, átkenjük a külsejét a maradék krémmel, és villával hullámos mintát húzunk rá. Megszórjuk kakaóporral, pár szem málnával díszítjük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

A csokis rolád tálalása

Ha tetszett a csokis rolád receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?