Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 150 g liszt
A krémhez
- 400 ml tej
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 60 g holland kakaópor
- 20 g liszt
- 3 db tojássárgája
- 200 g cukor
- 300 g szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- kakaópor
- málnaszemek
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 150 g liszt
A krémhez
- 400 ml tej
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 60 g holland kakaópor
- 20 g liszt
- 3 db tojássárgája
- 200 g cukor
- 300 g szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- kakaópor
- málnaszemek
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már stabilabb állagú, belekeverjük a cukrot is. Mehetnek bele a tojássárgáják, majd óvatos mozdulatokkal a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, és még melegen feltekerjük a papírral együtt.
A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lisztet, a tojássárgájákat és a cukrot csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon puding állagúra sűrítjük, letakarjuk egy fóliával és hűtőbe rakjuk.
Mikor kihűlt, átkeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajat, és kihabosítjuk vele a krémet. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kb. ¾-ével, újra feltekerjük, átkenjük a külsejét a maradék krémmel, és villával hullámos mintát húzunk rá. Megszórjuk kakaóporral, pár szem málnával díszítjük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Ha tetszett a csokis rolád receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!