Hozzávalók
A sziruphoz
- 25 dkg eper
- 1 db narancs frissen facsart leve
- 3 ek cukor
- 2 ½ dl víz
- ½ dl triple sec vagy narancslikőr
A krémhez
- 140 g habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 4 ek porcukor
Az összeállításhoz
- 30 - 40 dkg eper
- 1 csomag babapiskóta
Hozzávalók
A sziruphoz
- 25 dkg eper
- 1 db narancs frissen facsart leve
- 3 ek cukor
- 2 ½ dl víz
- ½ dl triple sec vagy narancslikőr
A krémhez
- 140 g habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 4 ek porcukor
Az összeállításhoz
- 30 - 40 dkg eper
- 1 csomag babapiskóta
A sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az epreszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük, amíg lehűl.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, majd habos állagúra keverjük a tejszínnel.
Összeállítjuk a desszertet: egy üvegtál aljára eperszeleteket teszünk, majd félbevágott epreket helyezünk el körben a tálban úgy, hogy az eprek vágott oldalukkal kifelé nézzenek. A babapiskótákat megforgatjuk az eperszirupban és az eperszeletekre tesszük szorosan, hogy a tál alját teljesen befedjék. Meglocsoljuk még őket 1-2 evőkanál sziruppal, majd rákanalazzuk a krém felét. Ugyanígy megismételjük a rétegezést: eperszeletek, félbevágott eprek, szirupba forgatott piskóta és krém következik. Pár órára, de inkább egy egész éjsazkára a hűtőbe tesszük és tálalás előtt friss eperrel díszítjük.