Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 80 g porcukor
- 70 g vaj
- 250 ml tejszín
A töltelékhez
- 45 g olvasztott vaj
- 60 g barna cukor
- 1 ek őrölt fahéj
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 80 g porcukor
- 70 g vaj
- 250 ml tejszín
A töltelékhez
- 45 g olvasztott vaj
- 60 g barna cukor
- 1 ek őrölt fahéj
A tetejére
- porcukor
A fahéjas csiga scone elkészítéséhez a tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 24×16 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és a henger két végét kicsit összenyomkodjuk, hogy egy kör alakot kapjunk.
Kinyújtjuk kb. 17-18 cm átmérőjűre és 8 részre vágjuk, hogy 8 db háromszöget kapjunk. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha már elkezd barnulni a teteje, kivesszük, ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!