Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fahéjas csiga scone

Hozzávalók

8
darabhoz
+

A tésztához

350 g liszt
1 csipet só
12 g sütőpor
80 g porcukor
70 g vaj
250 ml tejszín

A töltelékhez

45 g olvasztott vaj
60 g barna cukor
1 ek őrölt fahéj

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fahéjas csiga scone

A fahéjas vagy kakaós csiga a hétköznapi rohanós, de a hétvégi nyugis reggeleken is nagyon jólesik. A scone skót gyökerekkel rendelkező, édes, omlós pogácsaszerű süti, ami szintén isteni reggeli. Itt pedig jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne összeolvasztani a kettőt és megalkotni egy omlós, fahéjas reggeli sütit. Íme ez itt a fahéjas csiga scone!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+

A tésztához

350 g liszt
1 csipet só
12 g sütőpor
80 g porcukor
70 g vaj
250 ml tejszín

A töltelékhez

45 g olvasztott vaj
60 g barna cukor
1 ek őrölt fahéj

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 24×16 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és a henger két végét kicsit összenyomkodjuk, hogy egy kör alakot kapjunk.

Kinyújtjuk kb. 17-18 cm átmérőjűre és 8 részre vágjuk, hogy 8 db háromszöget kapjunk. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Ha már elkezd barnulni a teteje, kivesszük, ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások