Hozzávalók
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 2 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- 240 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 g vaj
- 180 ml tej
- 600 g szilva
Hozzávalók
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 2 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- 240 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 g vaj
- 180 ml tej
- 600 g szilva
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, 1 tk fahéjjal és a sütőporral, 120 g cukrot habosra keverünk a tojásokkal és a vaníliás cukorral. A két keveréket összedolgozzuk, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejet.
A szilvákat ujjnyi vastagra szeleteljük, és összekeverjük 1 tk fahéjjal.
120 g cukrot karamellizálunk, majd a tepsi alján egyenletesen eloszlatjuk. Rászórjuk a fahéjas szilvát, amit szintén egyenletesen eloszlatunk, majd a tésztát is elegyengetjük rajta. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a sütinket.
Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, és egy késsel a széle mentén körbevágjuk, így borítjuk ki a tepsiből.
Ha tetszett a fordított szilvás lepény csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!