Hirdetés
Bespájzolva

Gesztenyés-csokis keksz

Hozzávalók

20
db kekszhez
+
150 g gesztenye
160 g liszt
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
60 g vaj
1 db tojás
80 g porcukor
100 g étcsoki a bevonáshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés-csokis keksz

Őszre, télre, karácsonyra, januárra, gyakorlatilag bármikorra tökéletes ez a süti. Igazi télies hangulatot tud csempészni a lakásba a fűszerek illata, a gesztenye és a csoki kombója pedig tökéletesen kiegészíti ezt a fűszeres kekszet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

20
db kekszhez
+
150 g gesztenye
160 g liszt
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
60 g vaj
1 db tojás
80 g porcukor
100 g étcsoki a bevonáshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gesztenyét rusztikusabb darabokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a sóval, majd a csoki kivételével minden más hozzávalót a liszthez adunk, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kis korongokat (2-2,5 cm-es) szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük a kekszeket. 

Amikor kihűltek, a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és belemártjuk a kekszek egyik felét. Sütőpapíros deszkára rakjuk őket, és hűvösebb helyen hagyjuk, hogy visszadermedjen a csokiréteg. Fémdobozban sokáig eláll. 🙂

Gesztenyés-csokis keksz

Ha tetszett a gesztenyés-csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások