Hirdetés

Gyümölcslekváros keksz

Hozzávalók

Hozzávalók
30
darabhoz
240 g hideg vaj
350 g liszt
165 g cukor
1 tojás
5 - 6 ek lekvár (egyféle vagy vegyesen)
Hirdetés

Gyümölcslekváros keksz

Ha azt gondoltad, hogy egy lekváros keksz nem lehet totálisan addiktív, akkor nagyon tévedtél. Még szerencse, hogy Nóri elég nagy adagot dobott össze, mert ez a cucc nemcsak desszertnek és vendégváró sütinek isteni, hanem akár reggelire is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
30
darabhoz
240 g hideg vaj
350 g liszt
165 g cukor
1 tojás
5 - 6 ek lekvár (egyféle vagy vegyesen)

A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük kristálycukorban, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások