Hirdetés

Isteni gesztenyés pite

Hozzávalók

1
db 23 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához

160 g finomliszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
1 db tojássárgája
45 g tejföl

A töltelékhez

250 g gesztenyemassza
3 db tojás
1 csipet só
1 mk őrölt fahéj
1 tk vaníliás cukor
400 g mascarpone

A tetejére

2 db tojásfehére
200 g porcukor
Hirdetés

Isteni gesztenyés pite

Ha szeretitek a gesztenyés édességeket, de kicsit továbbvinnétek a tejszínhabos gesztenyepüré tudományát, akkor készítsétek el ezt a szuper süti receptet! A pitékkel amúgy sem nagyon lehet mellélőni, a gesztenyével pedig szintén nem, szóval a kettőt ötvözve garantáltan nagy sikert arattok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 23 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához

160 g finomliszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
1 db tojássárgája
45 g tejföl

A töltelékhez

250 g gesztenyemassza
3 db tojás
1 csipet só
1 mk őrölt fahéj
1 tk vaníliás cukor
400 g mascarpone

A tetejére

2 db tojásfehére
200 g porcukor

Fotó: Szilágyi Nóri

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 25-26 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk és a nyújtófa segítségével belerakjuk a piteformába (ha porcelán formát használunk, vajazzuk ki előtte és lisztezzük be kicsit). Kibéleljük egy alufóliával vagy sütőpapírral és száraz babbal (vagy más nehezékkel) 180 fokon először vakon sütjük 5 percig, majd további 4 percig nehezék nélkül. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből.

Fotó: Szilágyi Nóri

A töltelékhez egy nagyobb tálban minden hozzávalót összekeverünk. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe és további 25-30 percig sütjük a sütit. A tojásfehérjéből és porcukorból keményebb, habcsókszerű habot verünk, és nyomózsákból (vagy kanállal) kis csíkokat nyomunk a pite tetejére. A habot vagy szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit, vagy 200-220 fokos sütőbe visszarakjuk a sütit kb. 5-8 percre, amíg kis színt kap a hab.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások