Hirdetés

Kamu somlói galuska

Hozzávalók

1
23x23 cm-es formához
+

A krémekhez

500 ml víz
1 filter fekete tea
5 ek méz
30 ml barna rum
100 g étcsoki
5 tojás
100 g cukor
10 g Bourbon vaníliás cukor
1 l tej
100 g liszt
30 g kakaópor
50 g darált dió

A rétegezéshez

250 g babapiskóta
50 g mazsola
20 g durvára vágott dió
1 ek kakópor

A tálaláshoz

200 ml habtejszín
1 tk cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kamu somlói galuska

Imádjuk a somlói galuskát, de valljuk be, nem tartozik a legegyszerűbb sütik közé. Most egy kicsit módosítottunk az alaprecepten azért, hogy megkaphassa a “megúszós” minősítést: a házi piskótákat bolti babapiskótára cseréltük, visszont a 3-féle szín megjelenik a krémekben: a sima sárga krém mellett van egy diós és egy csokis is, így az összhatás teljesen hozza a somlói feelinget.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
23x23 cm-es formához
+

A krémekhez

500 ml víz
1 filter fekete tea
5 ek méz
30 ml barna rum
100 g étcsoki
5 tojás
100 g cukor
10 g Bourbon vaníliás cukor
1 l tej
100 g liszt
30 g kakaópor
50 g darált dió

A rétegezéshez

250 g babapiskóta
50 g mazsola
20 g durvára vágott dió
1 ek kakópor

A tálaláshoz

200 ml habtejszín
1 tk cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csokiöntethez leforrázzuk a fekete teát, ha kicsit hűlt, elkeverjük benne a mézet és a rumot, majd beleáztatjuk a mazsolát, ami majd a rétegek közé kerül. Ha kihűlt, leszűrjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és hozzáadunk annyi rumos teát, hogy sűrű mártás állaga legyen. (A maradék rumos teára még szükség lesz, a babapiskóták mártogatásához.)

A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a cukor másik felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, a cukros tojássárgájához folyamatos keverés közben hozzáadunk 200 ml meleg tejet, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne. Beleöntjük a maradék tejet, és vízgőz fölött krémesre sűrítjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojáshabot, majd 3 részre osztjuk a krémet. A krém egyik részét meghagyjuk vaníliásra, a másikban elkeverjük a kakaóport, a harmadikban pedig a darált diót.

Egy magas falú tál aljában eloszlatjuk a diós krémet, megszórjuk az aprított dióval, majd a babapiskóták felét a maradék rumos teába mártva, sorban egymás mellé tesszük. Jöhet a csokis krémréteg, erre rászórjuk a mazsolát, majd jöhet a maradék rumos teába áztatott babapiskóta. A tetején eloszlatjuk a vaníliás krémet, amit megszórunk kakaóporral. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A tejszínt a cukorral habosra verjük, a desszertet a csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 12 óra
  • Összesen: 40 perc+ pihentetés
kamu somlói galuska
Kamu somlói galuska

Ha tetszett a kamu somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek:

6 perces, tojásmentes mikrós süti

Kamu tiramisu tejbegrízzel – imádni fogod!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?