Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Karamellizált körtés tarte tatin

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű serpenyőhöz
+
3 - 4 db körte
120 g cukor
60 g vaj
1 db vaníliarúd
1 csomag leveles tészta
1 csipet fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karamellizált körtés tarte tatin

Egyszerű, viszonylag gyorsan kész van és nagyon finom. Ez a megúszós francia desszert pedig a tarte tatin, sok karamellel és puha körtével. Isteni finom, úgyhogy tuti nem bánjátok meg, ha kipróbáljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű serpenyőhöz
+
3 - 4 db körte
120 g cukor
60 g vaj
1 db vaníliarúd
1 csomag leveles tészta
1 csipet fahéj
Bevásárlólistához adom

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat és a szárat. A cukrot egy sütőben is süthető serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a vajat, a vaníliarúd kikapart magjait, átkeverjük, majd beledobjuk a körtéket is. Öntünk hozzá kb. 20 ml vizet, és 10 percig, 1-2 alkalommal átfordítva “pároljuk” benne a körtéket. Mikor kicsit megpuhultak, elzárjuk a lángot, elrendezgetjük szépen a körtéket és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy kissé kihűljenek.

Mikor a karamell is kicsit szilárdabb, befedjük a serpenyőt a leveles tésztával, körbevágjuk a lelógó széleket, és kicsit behajtogatjuk a széleit, hogy ne a serpenyő szélét, hanem a körtéket és a karamelles részt fedje le a tészta.

200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát kb. 20 perc alatt. Mikor kész, langyosra hűtjük, rárakunk egy tálat és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Megszórjuk a körtéket kevés fahéjjal és már ehetjük is.

Ha tetszett a körtés tarte tatin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások