Hozzávalók
- 500 g rögös túró
- 2 db tojás
- 60 - 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 marék aszalt sárgabarack (kb. 60 g)
- 5 db réteslap (bolti)
- 50 - 80 g vaj a kenegetéshez
Hozzávalók
- 500 g rögös túró
- 2 db tojás
- 60 - 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 60 g búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 marék aszalt sárgabarack (kb. 60 g)
- 5 db réteslap (bolti)
- 50 - 80 g vaj a kenegetéshez
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tojással, a kétféle cukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A réteslapokat egy enyhén nedvesített konyharuhára terítjük egyesével, majd mindegyik tetejét megkenjük olvasztott vajjal, mielőtt a következőt ráraknánk.
A tölteléket elosztjuk a lapok alsó harmadára, majd a két oldalát behajtjuk és úgy tekerjük fel. A rétes tetejét is megkenjük vajjal, majd betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp, ha szeretnétek, hogy szeletelésnél ne hulljon szét annyira a tészta, keverjetek ki 1 evőkanálnyi porcukrot 50-60 gramm tejföllel, és ezzel lekenve süssétek a végén 5 percet.
Porcukorral megszórva vagy vaníliasodóval alaposan meglocsolva ajánljuk.
Ha tetszett a klasszik túrós rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!