Hirdetés

Klasszik túrós rétes

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
500 g rögös túró
2 db tojás
60 - 80 g cukor
10 g vaníliás cukor
60 g búzadara
1 db citrom reszelt héja
2 marék aszalt sárgabarack (kb. 60 g)
5 db réteslap (bolti)
50 - 80 g vaj a kenegetéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik túrós rétes

Túró nélkül nem élet az élet! Most egy óriási klasszikust, a túrós rétest helyeztük terítékre.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
500 g rögös túró
2 db tojás
60 - 80 g cukor
10 g vaníliás cukor
60 g búzadara
1 db citrom reszelt héja
2 marék aszalt sárgabarack (kb. 60 g)
5 db réteslap (bolti)
50 - 80 g vaj a kenegetéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a tojással, a kétféle cukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.

A réteslapokat egy enyhén nedvesített konyharuhára terítjük egyesével, majd mindegyik tetejét megkenjük olvasztott vajjal, mielőtt a következőt ráraknánk.

A tölteléket elosztjuk a lapok alsó harmadára, majd a két oldalát behajtjuk és úgy tekerjük fel. A rétes tetejét is megkenjük vajjal, majd betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Tipp, ha szeretnétek, hogy szeletelésnél ne hulljon szét annyira a tészta, keverjetek ki 1 evőkanálnyi porcukrot 50-60 gramm tejföllel, és ezzel lekenve süssétek a végén 5 percet.

Porcukorral megszórva vagy vaníliasodóval alaposan meglocsolva ajánljuk.

Klasszik túrós rétes
Klasszik túrós rétes

Ha tetszett a klasszik túrós rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások