Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 ½ csomag réteslap (375 g)
- 70 g vaj
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 4 db tojás
- só, bors
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 ½ csomag réteslap (375 g)
- 70 g vaj
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 4 db tojás
- só, bors
A gibanica elkészítéséhez tepsi alját kiolajozzuk, majd beleteszünk egy réteslapot, aminek a széleit felfelé kilógatjuk a tepsiből. Megkenjük olvasztott vajjal, és jöhet még egy lap, majd erre még egy, összesen 3 db lapot teszünk a tepsi aljába. A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk, így egy lágy masszát kapunk.
Három réteslapot félreteszünk, a többit pedig nagyobb, nagyjából tenyérnyi darabokra tépkedjük. Ezután a kis darab lapokat a túrós keverékbe mártjuk, és gombóccá gyűrve egymás mellé helyezzük a tepsibe. Ha esetleg marad a túrós töltelékből, azt ráöntjük.
Végül a megmaradt 3 réteslapot ugyanúgy a tepsibe helyezzük, mint az első hármat, csak értelemszerűen az étel tetejére, és a széleit lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 50 perc
Ha tetszett a gibanica receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!