Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 10 g sütőpor
- 140 g liszt
- 1 csipet só
- 350 g meggy
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 10 g sütőpor
- 140 g liszt
- 1 csipet só
- 350 g meggy
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztet, majd fellazítjuk a fehérjehabbal, és a tésztát enyhén kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Megszórjuk az átmosott, lecsepegtetett meggyszemekkel, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre.
Ha tetszett a klasszikus meggyes piskóta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!