Hirdetés
Bespájzolva

Klasszikus meggyes piskóta

Hozzávalók

1
darab 26x18 cm-es tepsihez
+
6 db tojás
120 g cukor
10 g sütőpor
140 g liszt
1 csipet só
350 g meggy
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszikus meggyes piskóta

Nem mindig kell bonyolult tortákat és édességeket készíteni. Ha barátok vagy a család jön vendégségbe, pont elegendő összedobni egy szuper piskótát, amit teledobálunk sütés előtt meggyel. Igazi nagy klasszikus, amivel nem lehet mellélőni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 26x18 cm-es tepsihez
+
6 db tojás
120 g cukor
10 g sütőpor
140 g liszt
1 csipet só
350 g meggy
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojássárgájás részhez keverjük a lisztet, majd fellazítjuk a fehérjehabbal, és a tésztát enyhén kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Megszórjuk az átmosott, lecsepegtetett meggyszemekkel, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre.

Ha tetszett a klasszikus meggyes piskóta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások