Hozzávalók
- 6 db tojás
- 240 g cukor
- 1 csipet só
- 260 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
- 2 csipet fahéj
- ½ db vaníliarúd
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 240 g cukor
- 1 csipet só
- 260 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
- 2 csipet fahéj
- ½ db vaníliarúd
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
A tetejére
- porcukor
A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A cukros tojássárgájához keverjük a vaníliarúd kikapart magjait, a reszelt citrom- és narancshéjat, a fahéjat és óvatos mozdulatokkal 2-3 lépésben hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot és a mandulalisztet.
A könnyű tésztát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt csatos tortaformába és 175 fokon kb. 40 percig sütjük. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, majd egy kereszt alakú sablont a tortára téve leszórjuk porcukorral.