Hozzávalók
- 1 db érett avokádó
- 140 g barna cukor
- 100 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 40 g vágott mandula
- 3 db tojás
- 2 ek étcsokoládé
- 1 ek vanília kivonat
- ½ tk sütőpor
- 10 g szeletelt mandula
A kikenéshez
- 1 ek kókuszvaj
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók
- 1 db érett avokádó
- 140 g barna cukor
- 100 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 40 g vágott mandula
- 3 db tojás
- 2 ek étcsokoládé
- 1 ek vanília kivonat
- ½ tk sütőpor
- 10 g szeletelt mandula
A kikenéshez
- 1 ek kókuszvaj
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Az avokádó húsát egy aprítóban összepépesítjük, majd egy keverőtálban habverővel hozzákeverjük a tojást. Ezután hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, barna cukrot, étcsokit, aprított mandulát, sütőport, vanília kivonatot és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Kókuszvajas, kikakaóporozott sütőformába töltjük, elegyengetjük és megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.