Hirdetés
Karácsonyi menü

Meggyes rétes, a legtutibb nyári desszert

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+
700 g meggy
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
3 ek zsemlemorzsa
4 db réteslap
3 ek olaj
1 db tojás
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Meggyes rétes, a legtutibb nyári desszert

A meggyes rétes örök klasszikus, ráadásul ha bolti réteslappal készíted, akkor nagyon egyszerű feladat. Frissen szedett meggyből csodálatos lesz! Kanalazz a még langyos rétes mellé egy adag vaníliafagyit, és megvan a tökéletes nyári desszert!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+
700 g meggy
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
3 ek zsemlemorzsa
4 db réteslap
3 ek olaj
1 db tojás
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

A meggyeket kimagozzuk, és kicsit kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát. A réteslapokat egy konyharuhára helyezzük (hogy könnyen feltekerjük majd, és a lapok között vékonyan megkenjük olajjal). A hosszabb oldal mentén rákanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kicsit kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. 

Meggyes rétes tálalása

Ha tetszett a meggyes rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások