Hozzávalók
- 700 g meggy
- 2 ek cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 4 db réteslap
- 3 ek olaj
- 1 db tojás
- porcukor a szóráshoz
Hozzávalók
- 700 g meggy
- 2 ek cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 4 db réteslap
- 3 ek olaj
- 1 db tojás
- porcukor a szóráshoz
A meggyeket kimagozzuk, és kicsit kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát. A réteslapokat egy konyharuhára helyezzük (hogy könnyen feltekerjük majd, és a lapok között vékonyan megkenjük olajjal). A hosszabb oldal mentén rákanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kicsit kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a meggyes rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!