Hirdetés

Mogyoróvajas banánkenyér

Hozzávalók

1
normál méretű, szögletes kenyérformához:
120 g puha vaj
2 tojás (L-es)
60 ml tej
150 g barna cukor
4 érett banán
300 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
3 ek mogyoróvaj
40 g étcsoki
Hirdetés

Mogyoróvajas banánkenyér

A banánkenyér az utóbbi időben elég divatos süti lett, aminek mi töredelmesen bevalljuk, nagyon-nagyon örülünk.:D Ezt a mogyoróvajjal turbózott változatot pedig kifejezetten imádjuk, mivel így több nap után sem szárad ki és puha, omlós marad a tésztája. De ez nem is szempont, úgysem bírja ki több napig! :)
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű, szögletes kenyérformához:
120 g puha vaj
2 tojás (L-es)
60 ml tej
150 g barna cukor
4 érett banán
300 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
3 ek mogyoróvaj
40 g étcsoki

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat is. Mehet hozzá a tej, 3 botmixerrel pürésített banán, majd a sütőporral és sóval elkevert liszt. Az összekevert tészta felét sütőpapírral bélelt szögletes kenyérformába simítjuk, majd mokkáskanállal pár kis halmot rakunk rá a mogyoróvajból, egyenletesen eloszlatva.

Megszórjuk kevés apróra vágott csokival és befedjük a massza másik felével. Kevés mogyoróvajat rakunk a tészta tetejére és megszórjuk a maradék csokival. A maradék 1 banánt hosszában 3-4 szeletre vágjuk, ráfektetjük a készülő süti tetejére és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások