Hirdetés

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

Hozzávalók

1
db pitéhez
+
25 dkg zabkeksz
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
4 ek olvasztott vaj
160 g mogyoróvaj
125 g natúr krémsajt
50 g porcukor
4 dl habtejszín
1 tk vanília kivonat
1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
1 - 2 ek reszelt étcsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nagyon amerikai mogyoróvajas pite

Villámgyors kekszalap, krémes mogyoróvajas töltelék, ez a mogyoróvajas pite! Egyszerűen ennél amerikaibb sütemény nem létezik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
db pitéhez
+
25 dkg zabkeksz
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
4 ek olvasztott vaj
160 g mogyoróvaj
125 g natúr krémsajt
50 g porcukor
4 dl habtejszín
1 tk vanília kivonat
1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
1 - 2 ek reszelt étcsokoládé
Bevásárlólistához adom

mogyorovajas.jpg

A zabkekszet, kakaóport és sót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra aprítjuk. A morzsát egy piteformába tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és elkeverjük. A alját egy kanál, az oldalát pedig egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A pite formát 15 percre mélyhűtőbe tesszük majd 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütjük, amíg kissé aranybarna színt kap.

img_9750_1.jpg

A töltelékhez egy keverőtálba tesszük és krémesre kikeverjük a mogyoróvajat, a sajtkrémet, a porcukrot, egy csipet sót és a vanília kivonatot. Végül belekeverjük a felvert tejszínhabot és az egészet összeforgatjuk. A kihűlt kekszalapra halmozzuk a mogyoróvajas krémet és elegyengetjük, erre mehet egy réteg keményre vert tejszínhab amit durvára vágott földimogyoróval és reszelt csokival szórunk meg. Tálalás előtt alaposan hűtsük ki.

img_9760.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások