Hozzávalók
- 25 dkg zabkeksz
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 ek olvasztott vaj
- 160 g mogyoróvaj
- 125 g natúr krémsajt
- 50 g porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 tk vanília kivonat
- 1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
- 1 - 2 ek reszelt étcsokoládé
Hozzávalók
- 25 dkg zabkeksz
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 ek olvasztott vaj
- 160 g mogyoróvaj
- 125 g natúr krémsajt
- 50 g porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 tk vanília kivonat
- 1 marék sózatlan pörkölt mogyoró
- 1 - 2 ek reszelt étcsokoládé
A zabkekszet, kakaóport és sót késes robotgépbe tesszük és morzsás állagúra aprítjuk. A morzsát egy piteformába tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat és elkeverjük. A alját egy kanál, az oldalát pedig egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A pite formát 15 percre mélyhűtőbe tesszük majd 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 10 percen keresztül sütjük, amíg kissé aranybarna színt kap.
A töltelékhez egy keverőtálba tesszük és krémesre kikeverjük a mogyoróvajat, a sajtkrémet, a porcukrot, egy csipet sót és a vanília kivonatot. Felverjük a habtejszínt, és a tejszínhab felét beleforgatjuk a krémes töltelékbe. A kihűlt kekszalapra halmozzuk a mogyoróvajas krémet és elegyengetjük, erre mehet a keményre vert tejszínhab másik fele, amit durvára vágott földimogyoróval és reszelt csokival szórunk meg. Tálalás előtt alaposan hűtsük ki.