Hirdetés

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
100 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
20 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
100 ml joghurt
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
3 db érett, kockákra vágott őszibarack

A morzsához

Hozzávaló kipipálva
35 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g barnacukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt fahéj

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Megúszósnak hívjuk azokat a kajákat, amiket könnyedén, gyorsan össze lehet dobni és nem kell a tűzhely vagy a sütő mellett órákat szobrozni. Ezek egy hosszú munkanap, vagy egy meleg nyári nap után életmentőek lehetnek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
100 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
100 g cukor
Hozzávaló kipipálva
20 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
100 ml joghurt
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk szódabikarbóna
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
3 db érett, kockákra vágott őszibarack

A morzsához

Hozzávaló kipipálva
35 g vaj
Hozzávaló kipipálva
50 g barnacukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt fahéj

A mázhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és eldolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót hozzászitáljuk, beleöntjük a tejet és a joghurtot, majd az egészet elkeverjük. Rádobáljuk a darabokra vágott barackot és jól összeforgatjuk az egészet.

A morzsa hozzávalóit az ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, félretesszük. A muffin formába papír kapszlikat teszünk, elosztjuk benne a barackos tésztát, a tetejére rálapátoljuk a morzsát és 180 fokon, légkeveréses programon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot és a tejet csomómentesre keverjük, egy kanál segítségével ráfröcsköljük a kihűlt muffinokra.

Tipp:bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?