Hirdetés
Karácsonyi menü

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

100 g puha vaj
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
2 db tojás
100 ml joghurt
200 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
½ tk só
50 ml tej
3 db érett, kockákra vágott őszibarack

A morzsához

35 g vaj
50 g barnacukor
50 g liszt
½ tk őrölt fahéj

A mázhoz

100 g porcukor
50 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frankó gyümölcsös megúszós süti: a barackos muffin

Megúszósnak hívjuk azokat a kajákat, amiket könnyedén, gyorsan össze lehet dobni és nem kell a tűzhely vagy a sütő mellett órákat szobrozni. Ezek egy hosszú munkanap, vagy egy meleg nyári nap után életmentőek lehetnek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

100 g puha vaj
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
2 db tojás
100 ml joghurt
200 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
½ tk só
50 ml tej
3 db érett, kockákra vágott őszibarack

A morzsához

35 g vaj
50 g barnacukor
50 g liszt
½ tk őrölt fahéj

A mázhoz

100 g porcukor
50 ml tej
Bevásárlólistához adom

A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és eldolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót hozzászitáljuk, beleöntjük a tejet és a joghurtot, majd az egészet elkeverjük. Rádobáljuk a darabokra vágott barackot és jól összeforgatjuk az egészet.

A morzsa hozzávalóit az ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, félretesszük. A muffin formába papír kapszlikat teszünk, elosztjuk benne a barackos tésztát, a tetejére rálapátoljuk a morzsát és 180 fokon, légkeveréses programon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot és a tejet csomómentesre keverjük, egy kanál segítségével ráfröcsköljük a kihűlt muffinokra.

Tipp:bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások