Hozzávalók
A tésztához
- 100 g puha vaj
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 100 ml joghurt
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk só
- 50 ml tej
- 3 db érett, kockákra vágott őszibarack
A morzsához
- 35 g vaj
- 50 g barnacukor
- 50 g liszt
- ½ tk őrölt fahéj
A mázhoz
- 100 g porcukor
- 50 ml tej
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g puha vaj
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 100 ml joghurt
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk só
- 50 ml tej
- 3 db érett, kockákra vágott őszibarack
A morzsához
- 35 g vaj
- 50 g barnacukor
- 50 g liszt
- ½ tk őrölt fahéj
A mázhoz
- 100 g porcukor
- 50 ml tej
A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és eldolgozzuk. A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót hozzászitáljuk, beleöntjük a tejet és a joghurtot, majd az egészet elkeverjük. Rádobáljuk a darabokra vágott barackot és jól összeforgatjuk az egészet.
A morzsa hozzávalóit az ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, félretesszük. A muffin formába papír kapszlikat teszünk, elosztjuk benne a barackos tésztát, a tetejére rálapátoljuk a morzsát és 180 fokon, légkeveréses programon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a porcukrot és a tejet csomómentesre keverjük, egy kanál segítségével ráfröcsköljük a kihűlt muffinokra.
Tipp:bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető