Hirdetés

Pálmalevél

Hozzávalók

kb.
15 - 16
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta
cukor
20 g vaj
őrölt fahéj
1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pálmalevél

A klasszik pálmalevél talán minden idők legmegúszósabb sütije. Persze csak akkor egyszerű, ha bolti tésztából készítitek el. Kevés cukor, pici vaj, kicsi fűszer, tojás és egy sütő kell még hozzá! Ja, én fahéjmániás vagyok, nyugodtan használjatok kevesebb mennyiséget, vagy egy kicsi őrölt gyömbért, vaaagy semmit, mert úgy is finom lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
15 - 16
darabhoz
+
1 csomag leveles tészta
cukor
20 g vaj
őrölt fahéj
1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A fahéj és cukor mennyiségét rátok bízom, mennyire édesen vagy fűszeresen szeretitek. Szóval a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és 10 percet pihentetjük, majd kihajtjuk egy cukorral megszórt felületre, és picit még nyújtunk rajta (igazából csak kissé „belemasszírozzuk” a cukrot. Ezután lekenjük a puha vajjal, megszórjuk még vékonyan cukorral és fahéjjal, majd két oldalról indulva feltekerjük, hogy a két henger középen összeérjen. Mehet is a fagyasztóba 15 percre, majd éles késsel 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk őket. Vékonyan lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a pálmalevél receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások