Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Pisztáciás keksz

Hozzávalók

25 - 30
db kekszhez
+
290 g pisztácia
150 g porcukor
3 db tojásfehérje
10 g bourbon vaníliás cukor
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pisztáciás keksz

Pillanatok alatt fogyott el itt bent az irodában ez a keksz, annyira menő, pirult pisztáciás íze volt. Klasszikusan az a fajta, amiből nem akarsz többet enni, de azért még két-három csak lecsúszik. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

25 - 30
db kekszhez
+
290 g pisztácia
150 g porcukor
3 db tojásfehérje
10 g bourbon vaníliás cukor
1 ek liszt
Bevásárlólistához adom

A pisztáciát és a porcukrot egy aprítóba rakjuk, és a lehető legalaposabban lezúzzuk. A 3 tojásfehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral. A pisztáciához keverjük a lisztet, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot is. A masszából kicsi, diónyi méretű golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és 2 órát szobahőmérsékleten pihentetjük. 130 fokos sütőbe toljuk a kekszeket 25-30 percre, majd hagyjuk kihűlni.

Pisztáciás keksz tálalása

Ha tetszett a pisztáciás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások