Hirdetés
Karácsonyi menü

Pisztáciás-vörös áfonyás biscotti

Hozzávalók

20
darabhoz
+
50 g vaj
100 g cukor
2 db tojás
300 g liszt
150 g pisztácia
100 g aszalt vörös áfonya
1 mk sütőpor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pisztáciás-vörös áfonyás biscotti

Az egyik legfinomabb olasz desszert a biscotti és ez a pisztáciás-áfonyás verzió tuti találat. Ha egyszer elkezded enni, nem tudsz majd leállni, mert annyira finom. Próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
50 g vaj
100 g cukor
2 db tojás
300 g liszt
150 g pisztácia
100 g aszalt vörös áfonya
1 mk sütőpor
Bevásárlólistához adom

A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, lisztet, a durvára vágott pisztáciát, vörös áfonyát és a sütőport, majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztánkat tegyük egy sütőpapírral bélelt lemezre és formázzunk belőle 2 cm vastag, 8 cm széles rudat. 175 fokon légkeveréses funkción 25-30 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e a közepe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd 1-1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és 140 fokon 10 percig egyik oldalon, majd megfordítjuk őket és 10 percig másik oldalon süssük készre.

img_2764.JPG

Fotó: Puskás Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások