Hozzávalók
- 50 g vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 300 g liszt
- 150 g pisztácia
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 1 mk sütőpor
Pisztáciás-vörös áfonyás biscotti
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 300 g liszt
- 150 g pisztácia
- 100 g aszalt vörös áfonya
- 1 mk sütőpor
A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojást, lisztet, a durvára vágott pisztáciát, vörös áfonyát és a sütőport, majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztánkat tegyük egy sütőpapírral bélelt lemezre és formázzunk belőle 2 cm vastag, 8 cm széles rudat. 175 fokon légkeveréses funkción 25-30 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e a közepe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd 1-1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és 140 fokon 10 percig egyik oldalon, majd megfordítjuk őket és 10 percig másik oldalon süssük készre.
Fotó: Puskás Nóri