Hirdetés

Ricottafánk mentás cukorral

Hozzávalók

20
darabhoz
+

A fánkhoz

210 g liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
280 g ricotta
2 db tojás
80 g porcukor

A mentás cukorhoz

1 kis csokor menta
250 g cukor
Hirdetés

Ricottafánk mentás cukorral

Ha szeretitek a túrófánkot, ezeket a pihe puha labdákat még jobban imádni fogjátok! A sima “magyar túró” helyett használjatok ricottát, ami sokkal de sokkal krémesebb, ezáltal jóval könnyedebb lehet az amúgy is nagyon finom túrófánk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+

A fánkhoz

210 g liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
280 g ricotta
2 db tojás
80 g porcukor

A mentás cukorhoz

1 kis csokor menta
250 g cukor

A mentát és a cukrot egy aprítóba rakjuk, alaposan lezúzzuk, és kiterítjük egy sütőpapíros tepsire, hogy kicsit száradjon a menta nedvességtartalma miatt.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd a többi hozzávalóval, ha a massza nedves kézzel is nehezen formázható, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Diónyi golyókat formázunk belőle és kb 165-170 fokos olajba dobva pár perc alatt megsütjük őket, majd még forrón beleforgatjuk a mentás cukorba.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások