A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A pitetésztához
- 250 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 40 g cukor
- 60 g hideg víz
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- őrölt vanília rúd
A tetejéhez
- 2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
- ½ db citrom leve
- 50 g barna cukor
- 1 csapott tk fahéj
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A pitetésztához
- 250 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 40 g cukor
- 60 g hideg víz
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- őrölt vanília rúd
A tetejéhez
- 2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
- ½ db citrom leve
- 50 g barna cukor
- 1 csapott tk fahéj
A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.
Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.