Hirdetés
Karácsonyi menü

Sajttorta + almás pite = almás krémsajtos pite

Hozzávalók

1
pitéhez
+

A pitetésztához

250 g liszt
150 g hideg vaj
40 g cukor
60 g hideg víz

A krémhez

200 g krémsajt
50 g cukor
1 db tojás
őrölt vanília rúd

A tetejéhez

2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
½ db citrom leve
50 g barna cukor
1 csapott tk fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajttorta + almás pite = almás krémsajtos pite

Ha szereted az almás pitét és a sajttortát is, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A tökéletes pitealap, rá jön egy krémsajtos réteg, amin fahéjas, cukros alma landol. Nagyon ütős egy újítás, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
pitéhez
+

A pitetésztához

250 g liszt
150 g hideg vaj
40 g cukor
60 g hideg víz

A krémhez

200 g krémsajt
50 g cukor
1 db tojás
őrölt vanília rúd

A tetejéhez

2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
½ db citrom leve
50 g barna cukor
1 csapott tk fahéj
Bevásárlólistához adom

A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.

img_2384.jpg

Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások