Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Túrós csusza édesen? Simán!

Hozzávalók

2
főre
+
250 g csuszatészta
500 g túró
250 g mascarpone
3 ek porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
200 ml rum
50 g mazsola
20 g vaj az edény kikenéséhez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrós csusza édesen? Simán!

Elhoztam a túrós csusza édes verzióját, vaníliás mascarponekrémmel és egy kis mazsolával. A csuszatészta maradt, a tejfölt a mascarpone, a sült szalonnát a mazsola helyettesíti. Ez a mennyiség desszertként 4 személyre, mondjuk leves után második fogásnak pedig 2 főre elég. Imádjuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g csuszatészta
500 g túró
250 g mascarpone
3 ek porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
200 ml rum
50 g mazsola
20 g vaj az edény kikenéséhez
Bevásárlólistához adom

A mazsolát rumba áztatjuk. A csuszatésztát száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg 1-2 helyen meg nem barnul. Ezután 5 percig főzzük, enyhén sós, lobogó vízben, majd leszűrjük és most átmossuk, mert nem szeretnék, hogy összeragadjon.

Az édes túrós csusza tálalása

A mazsolát leszűrjük. A túrót egy nagy tálban összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mascarponéval és a leszűrt mazsolával. A felét összekeverjük a kifőtt tésztával és egy kb. 20×20 cm nagyságú kivajazott tepsibe rakjuk. A krém másik felét ráöntjük a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett az édes túrós csusza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások