Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 200 ml rum
- 50 g mazsola
- 20 g vaj az edény kikenéséhez
Hozzávalók
- 250 g csuszatészta
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 200 ml rum
- 50 g mazsola
- 20 g vaj az edény kikenéséhez
A mazsolát rumba áztatjuk. A csuszatésztát száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg 1-2 helyen meg nem barnul. Ezután 5 percig főzzük, enyhén sós, lobogó vízben, majd leszűrjük és most átmossuk, mert nem szeretnék, hogy összeragadjon.
A mazsolát leszűrjük. A túrót egy nagy tálban összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, mascarponéval és a leszűrt mazsolával. A felét összekeverjük a kifőtt tésztával és egy kb. 20×20 cm nagyságú kivajazott tepsibe rakjuk. A krém másik felét ráöntjük a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett az édes túrós csusza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!