Hirdetés
Instant

Viszkis tiramisu (18+)

Hozzávalók

3 db tojás
½ kg mascarpone
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
6 cl száraz vermut (pl. Martini)
1 ½ dl erős kávé
15 db babapiskóta
5 cl bourbon whiskey
kakaópor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Viszkis tiramisu (18+)

A klasszikus tiramisut is imádja mindenki, de mi történik, ha alkohollal turbózzuk? Videóban érkezik a válasz - csak felnőtteknek. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 db tojás
½ kg mascarpone
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
6 cl száraz vermut (pl. Martini)
1 ½ dl erős kávé
15 db babapiskóta
5 cl bourbon whiskey
kakaópor
Bevásárlólistához adom

Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk,  a  sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk.

img_9418.jpg

Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások