Megúszós sütik

Zserbóspárna

Zserbós párna

Hozzávalók
200 g
darált dió
6 ek
sárgabaracklekvár
100 g
kristálycukor
100 g
aszalt sárgabarack
1 db
citrom héja
2 tk
vaníliaaroma
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
100 g
étcsoki
50 g
vaj

Elkészítés

A zserbós párna szuper egyszerűen összedobható péksüti!

Első lépésként a darált diót elkeverjük a lekvárral, a cukorral és az aprított aszalt barackkal. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a vaníliaaromát. 

Az egyik leveles tésztát egy deszkára terítjük, és a hosszabbik oldala mentén négy hosszúkás csíkra osztjuk. A téglalapok egyik felére pakolunk a diós töltelékből, majd körbekenjük a széleit lazán felvert tojással. Ráhajtjuk a leveles tészta másik felét a töltelékre, és villával körben lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a párnákat, majd a tetejüket is megkenjük tojással. Ezt megismételjük a másik leveles tésztával is. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal, és a kész mázat habzsákba töltjük. Mikor megsültek a párnák, hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig. Végül szépen becsíkozzuk a párnák tetejét a csokimázzal.

zserbos-parna-1
Zserbós párna (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Még több zserbó ihlette finomság vár az oldalunkon:

Áfonyás-mákos zserbó

Zé-féle mini zserbó-képviselőfánk

Extra diós zserbógolyó

www.streetkitchen.hu

Ez a péksüti annyira jó, hogy a karácsonyi időszakban fixen heti rendszerességgel fogom ezt kajálni! Megúszós zserbónak is nevezhetnénk, hiszen megvan benne minden, ami egy zserbóban, viszont 30 perc alatt elkészül! ;)

Hozzávalók

8 darabhoz
200 g
darált dió
6 ek
sárgabaracklekvár
100 g
kristálycukor
100 g
aszalt sárgabarack
1 db
citrom héja
2 tk
vaníliaaroma
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
100 g
étcsoki
50 g
vaj

A zserbós párna szuper egyszerűen összedobható péksüti!

Első lépésként a darált diót elkeverjük a lekvárral, a cukorral és az aprított aszalt barackkal. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a vaníliaaromát. 

Az egyik leveles tésztát egy deszkára terítjük, és a hosszabbik oldala mentén négy hosszúkás csíkra osztjuk. A téglalapok egyik felére pakolunk a diós töltelékből, majd körbekenjük a széleit lazán felvert tojással. Ráhajtjuk a leveles tészta másik felét a töltelékre, és villával körben lenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a párnákat, majd a tetejüket is megkenjük tojással. Ezt megismételjük a másik leveles tésztával is. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal, és a kész mázat habzsákba töltjük. Mikor megsültek a párnák, hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig. Végül szépen becsíkozzuk a párnák tetejét a csokimázzal.

zserbos-parna-1
Zserbós párna (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Még több zserbó ihlette finomság vár az oldalunkon:

Áfonyás-mákos zserbó

Zé-féle mini zserbó-képviselőfánk

Extra diós zserbógolyó

Ha tetszett a Zserbós párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept