Hozzávalók
- 10 db aszalt sárgabarack
- 100 ml rum
- 5 ek darált dió
- 250 g darált keksz
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 100 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek holland kakaópor
- 200 g étcsoki
A tetejére
- 30 g dió
Extra diós zserbógolyó
Hozzávalók
- 10 db aszalt sárgabarack
- 100 ml rum
- 5 ek darált dió
- 250 g darált keksz
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 100 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek holland kakaópor
- 200 g étcsoki
A tetejére
- 30 g dió
Az aszalt sárgabarackot, ha tehetjük, egy éjszakára a rumba áztatjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy tálban a csoki kivételével összekeverjük a hozzávalókat. Belekeverjük a kisebb darabokra vágott barackokat is, és kis golyókat formázunk belőle. Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre.
Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a lehűlt golyókat belemártjuk. A tetejükre egy-egy darab kis diót nyomunk, és kész is ez a szupergyors vendégváró édesség.
- Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Ha tetszett a zserbógolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!