A citromos-ricottakrémes piskótatekercs első lépéseként a piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kaptunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.
Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a ricottát elkeverjük a citromhéjjal, a citromlével és a porcukorral.
A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, megkenjük a NUTELLAⓇ-val, megszórjuk a kandírozott citromkockákkal és pár szelet lime-mal díszítjük.

- Elkészítési idő: 1 óra