Ünnepi finomságok

Citromos-ricottakrémespiskótatekercsNUTELLA®-val

Citromos-ricottakrémes piskótatekercs NUTELLA®-val

Hozzávalók
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
90 g
finomliszt
2 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
ricotta
2 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
70 g
porcukor
A tetejére
180 g
30 g
kandírozott citrom
0.5 db
lime

Elkészítés

A citromos-ricottakrémes piskótatekercs első lépéseként a piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kaptunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. 

A krémhez a ricottát elkeverjük a citromhéjjal, a citromlével és a porcukorral.

A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, megkenjük a NUTELLAⓇ-val, megszórjuk a kandírozott citromkockákkal és pár szelet lime-mal díszítjük.

citromos-ricottakremes-piskotatekercs
Citromos-ricottakrémes piskótatekercs NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több piskótatekercs:

Tiramisu-piskótatekercs

Banános piskótatekercs

Cukormentes piskótatekercs

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha esetleg valami újat próbálnál ki a klasszikus lekváros piskótatekercs helyett, akkor próbáld ki ezt a kellemesen fanyar, de nagyon krémes változatot.

Hozzávalók

12 szelethez
A piskótához
5 db
tojás
170 g
kristálycukor
50 ml
tej
90 g
finomliszt
2 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
ricotta
2 db
citrom héja
0.5 db
citrom leve
70 g
porcukor
A tetejére
180 g
30 g
kandírozott citrom
0.5 db
lime

A citromos-ricottakrémes piskótatekercs első lépéseként a piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kaptunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. 

A krémhez a ricottát elkeverjük a citromhéjjal, a citromlével és a porcukorral.

A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, megkenjük a NUTELLAⓇ-val, megszórjuk a kandírozott citromkockákkal és pár szelet lime-mal díszítjük.

citromos-ricottakremes-piskotatekercs
Citromos-ricottakrémes piskótatekercs NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több piskótatekercs:

Tiramisu-piskótatekercs

Banános piskótatekercs

Cukormentes piskótatekercs

Ha tetszett a Citromos-ricottakrémes piskótatekercs NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept