Hozzávalók
A mousse-hoz
- 15 g zselatin
- 85 g víz
- 400 ml habtejszín
- 90 g kristálycukor
- 330 g light mascarpone
- 1 db narancs héja
- ½ mk mézeskalács-fűszerkeverék
A mézeskalácsos alaphoz
- 130 g teljes kiőrlésű mézeskalács
- 35 g vaj
A tálaláshoz
- 180 g NUTELLA®
- ½ db narancs héja
Hozzávalók
A mousse-hoz
- 15 g zselatin
- 85 g víz
- 400 ml habtejszín
- 90 g kristálycukor
- 330 g light mascarpone
- 1 db narancs héja
- ½ mk mézeskalács-fűszerkeverék
A mézeskalácsos alaphoz
- 130 g teljes kiőrlésű mézeskalács
- 35 g vaj
A tálaláshoz
- 180 g NUTELLA®
- ½ db narancs héja
A mézeskalácsos sajttortához a zselatint beáztatjuk a vízbe és félretesszük. A tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, és mikor elkezd stabilizálódni, hozzákeverjük a mascarponét is és még fél percig habosítjuk. A beáztatott zselatint mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés mellett a tejszínes-mascarponés keverékhez adjuk. Belekeverjük a mézeskalács-fűszerkeveréket és a narancs reszelt héját is, és a krémet beleöntjük a formába. Fagyasztóba rakjuk megdermedni, és közben elkészítjük a mézeskalácsos alapot.
A mézeskalácsot (a teljes kiőrlésű mézeskalács receptjét ide kattintva találjátok) késes aprítóban összetörjük és hozzákeverjük az olvasztott vajat. Ha a sajttorta megdermedt a fagyasztóban, a tetejére simítjuk a mézeskalácsos alapot és még fél órára visszatesszük a fagyasztóba. Ezután kifordítjuk a formából, és hűtőben hagyjuk kiengedni.
A mélyedésekbe szeletenként 15 g NUTELLA®-t nyomunk és éles, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a tortát. Végül julienne-re vágott narancshéjjal díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Fagyasztás: minimum 4 óra
Ha tetszett a mézeskalácsos sajttorta NUTELLA®-val recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!