Ünnepi finomságok

VörösáfonyászebrakuglófNUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

Hozzávalók
A tésztához
280 g
cukor
115 g
szoba-hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez
5 db
tojás
200 g
tejföl
250 g
liszt + a formához
100 g
darált török mogyoró
1 ek
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
1 db
narancs reszelt héja
3 ek
kakaópor
70 g
aszalt vörös áfonya
A díszítéshez
30 g
török mogyoró
240 g

Elkészítés

A vörös áfonyás zebrakuglóf tésztájához a cukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. 

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a darált mogyoróval és a fűszerekkel, illetve a narancshéjjal, majd az egészet hozzászórjuk a tojásos részhez, átkeverjük, aztán egy másik tálba szedjük a felét, amihez hozzákeverjük a kakaóport.

A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és egy-egy evőkanál segítségével felváltva egymásra halmozzuk a tésztát, közben közészórjuk a lisztbe forgatott vörös áfonyát. Így rétegezzük addig, amíg el nem fogy. Végül egy hústűvel kicsit átkeverjük a tésztát, hogy még zebrásabb legyen a végeredmény.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából, megcsorgatjuk NUTELLAⓇ-val és díszítésként megszórjuk bőségesen tört mogyoróval. Az tuti, hogy az utolsó morzsáért is menni fog a harc az asztal felett!

Elkészítési idő: 70 perc + hűtés

vörös áfonyás zebrakuglóf
Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)

Imádjuk a vörös áfonyát! És te?

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Pisztáciás-vörös áfonyás biscotti

Pirított, vörös áfonyás kelbimbó

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy szaftos kuglóf tuti nyerő ötlet minden karácsonykor, pláne ha sima és kakaós a tésztája egyszerre.

Hozzávalók

1 kuglófformához
A tésztához
280 g
cukor
115 g
szoba-hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez
5 db
tojás
200 g
tejföl
250 g
liszt + a formához
100 g
darált török mogyoró
1 ek
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
1 db
narancs reszelt héja
3 ek
kakaópor
70 g
aszalt vörös áfonya
A díszítéshez
30 g
török mogyoró
240 g

A vörös áfonyás zebrakuglóf tésztájához a cukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. 

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a darált mogyoróval és a fűszerekkel, illetve a narancshéjjal, majd az egészet hozzászórjuk a tojásos részhez, átkeverjük, aztán egy másik tálba szedjük a felét, amihez hozzákeverjük a kakaóport.

A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és egy-egy evőkanál segítségével felváltva egymásra halmozzuk a tésztát, közben közészórjuk a lisztbe forgatott vörös áfonyát. Így rétegezzük addig, amíg el nem fogy. Végül egy hústűvel kicsit átkeverjük a tésztát, hogy még zebrásabb legyen a végeredmény.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából, megcsorgatjuk NUTELLAⓇ-val és díszítésként megszórjuk bőségesen tört mogyoróval. Az tuti, hogy az utolsó morzsáért is menni fog a harc az asztal felett!

Elkészítési idő: 70 perc + hűtés

vörös áfonyás zebrakuglóf
Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)

Imádjuk a vörös áfonyát! És te?

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Pisztáciás-vörös áfonyás biscotti

Pirított, vörös áfonyás kelbimbó

Ha tetszett a Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept