A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 250 g natúr görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csokor kapor
A bruschettához
- 125 g krémsajt
- 1 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 4 szelet bagett
- 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 70 g füstölt lazac
- friss kapor
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
A leveshez
- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 250 g natúr görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csokor kapor
A bruschettához
- 125 g krémsajt
- 1 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 4 szelet bagett
- 2 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 70 g füstölt lazac
- friss kapor
A kovászos uborkát kis darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük a levével, a görög joghurttal és a fokhagymával, megsózzuk és leturmixoljuk. A krémsajtban elkeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A bagetteket meglocsoljuk az olívaolajjal és közepesen forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. A kaprot finomra vágjuk és belekeverjük a levesbe. A pirítóst megkenjük a sajtkrémmel. Tányérba szedjük a levest, a bruschettával és a lazaccal tálaljuk, végül friss kaporlevéllel díszítjük.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a kovászosuborka-krémleves recetpje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Levesek nyárra: