Hozzávalók
A nokedlihez
- 250 g finomliszt
- 1 db tojás
- 190 ml víz
- só
A szószhoz
- 100 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 400 g tejföl
- só
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
Hozzávalók
A nokedlihez
- 250 g finomliszt
- 1 db tojás
- 190 ml víz
- só
A szószhoz
- 100 g kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 400 g tejföl
- só
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
A somogyi galuska elkészítéséhez először is, egy fazékban feltesszük melegedni a főzővizet kevés sóval. A lisztet, a tojást, a vizet és a sót egy tálba tesszük, és egy fakanál segítségével összedolgozzuk. Fontos, hogy ne keverjük be a tésztát, amíg a víz nem forrt fel, mert nyúlóssá válik és sokkal tovább tart majd kiszaggatni.
Amikor forr a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a keveréket, és 2-3 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsíron, közepes hőfokon kb. 8 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, átkeverjük, visszatesszük a tűzhelyre, belekeverjük a tejfölt meg a galuskát, átmelegítjük és megsózzuk.
Tálalásnál megszórjuk a lepirított szalonnával és még egy kevés fűszerpaprikával.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a somogyi galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!