Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 20 g kakaópor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g kristálycukor
Az öntethez
- 40 g vaj
- 3 ek kakaópor
- 50 ml víz
- 90 ml tej
- 4 ek kristálycukor
Kakaós rizskoch
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 20 g kakaópor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g kristálycukor
Az öntethez
- 40 g vaj
- 3 ek kakaópor
- 50 ml víz
- 90 ml tej
- 4 ek kristálycukor
A kakaós rizskoch első lépéseként a rizst, a tejet, a vizet, a vaníliás cukrot és a kakaóport egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk belőle 20-25 perc alatt, amit utána szoba-hőmérsékletűre hűtünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
A csokiöntet hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk. A rizsfelfújtat, ha langyosra hűlt, éles késsel felszeleteljük, és a csokiöntettel nyakon öntve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Pihentetési idő: 30-40 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a kakaós rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!